Ontmoeting met Meyrem Almaci, voorzitster van Groen

Categories: HFB Nieuws

Op maandag 11 mei 2016, had het Hindoe Forum van België een ontmoeting met Meyrem Almaci, de voorzitster van de Vlaamse politieke partij Groen. Meyrem was vergezeld door Gijs Ory, lid van de studiedienst van de partij. Vrijwilliger Markus Fobelets, was de vertegenwoordiger van het Hindoe Forum van België.

Het was een positieve en opbouwende ontmoeting. We hebben gepraat over het Hindoe Forum. Wat we doen, hoeveel leden we hebben, hoeveel hindoes er zijn, … .

We hebben ook gepraat over het proces van de officiële erkenning van het hindoeïsme in België en een eventuele gedeeltelijke subsidie. Meyrem was er van op de hoogte dat het dossier ingediend was en lopende is.

Tijdens de vergadering zei Meyrem dat het goed zou zijn dat het Hindoe Forum een gedeeltelijke subsidie zouden krijgen tot onze erkenning is afgerond. Hierdoor kunnen ze hun werking verder uitbouwen en zou het proces van erkenning kunnen versnellen.

Groen heeft voorgesteld dat ze – in samenwerking met het Hindoeforum- een geschreven vraag willen indienen in een parlementaire commissie, als we dit zouden willen. 

Zowel Meyrem Almaci als Gijs Ory zeiden dat ze in de toekomst zeker nog willen werken rond dit dossier.

vrijwilliger van het Hindoe forum Markus Fobelets met de voorzitster van Groen en Jo Fobelets lid van Groen in Leuven